Викликати усі екстрені служби тернополяни зможуть за одним номером

12.11.2019 09:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

В Україні хочуть запровадити єдиний номер для усіх екстрених служб. Пожежна, поліція, медики та аварійна служба газу - за номером 112, повідомляє Т1 Новини.

З 2021 року, щоб викликати одну із екстрених служб треба буде набрати лише один номер - 112. Тернополяни ж по-різному сприйняли таку новину. Є ті, хто розуміє, що такі зобов'язання Україна взяла на себе, підписавши Угоду про асоціацію з ЄС. Та додають, це буде зручно. Лише один дзвінок і всі служби, які вам потрібні, приїдуть на допомогу.

За даними ГО "Виклик 112", при опитуванні 30% українців за 10 секунд не могли назвати номер телефону тієї чи іншої екстреної служб. Тому номер 112 повинен спростити ситуацію. Та вважають так не всі. Оскільки управління єдиною системою здійснюватиметься з одного центру, то тернополяни переймаються тим, що недостатня кількість диспетчерів погіршить роботу і взаємодію служб.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини