Фонд «Великі серця» запустив всеукраїнський безкоштовний проєкт «Онкошкола»

15.11.2019 11:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Місто

Людина, в якої рак, має шанс 90-100% на одужання – лише при виявленні онкології на нульовій і першій стадіях.

З третьою та четвертою стадією – статистика зворотня. Цифри доводять необхідність ранньої діагностики та профілактики.

Щоб донести до людей інформацію про рак та спростувати всі міфи, волонтери створили соціально-просвітницький проєкт «Онкологія – крупним планом». Керівник проєкту – голова благодійного фонду «Великі серця» Олександр Коркоїл разом зі спеціалістами намагаються змінити страшну статистику онкозахворювань. Метою проєкту є усунення причин та не допущення раку на пізні стадії.

«У вас звичайне розтягнення зв’язок. Ось мазь, мажте і все пройде» – діалог сімейного лікаря з райлікарні з мамою дівчинки.

Дівчинці, у  якої після уроку фізкультури розболілося коліно, на жаль, мазь не допомогла, час було втрачено, далі був Інститут раку та діагноз – саркома.

Лікарі не навмисно ставлять помилкові діагнози. Часто їм не вистачає кваліфікації в галузі онкології, апаратів для діагностики, елементарних засобів. Особливо ці проблеми загострені в районних лікарнях. Це впливає на пацієнтів, які ризикують втратити дорогоцінний час на встановлення правильного діагнозу та подальшого направлення на діагностику, лікування в обласні центри.

Фонд «Великі серця» запускає всеукраїнський безкоштовний освітній проєкт «Онкошкола» для сімейних лікарів, онкологів, медсестер, пацієнтів та їх родичів. Головне завдання – виграти час та попередити пізні стадії онкології.

«Ми хочемо охопити всі сфери, які пов’язані з боротьбою проти раку. Адже лише комплексний підхід дозволить вплинути на негативну тенденцію та знизити смертельну статистику, – розповідає керівник проєкту Олександр Коркоїл. – В наші плани входить підвищення престижності професій онкологів, розробка та збір пропозицій з центру та регіонів і, що найголовніше – просвітницька місія та освітня онкологічна програма. Ми можемо попередити рак і ми це зробимо спільно!»

Кожен охочий може долучитися до програми та підтримати проєкт.

Благодійна організація «Великі серця» (ідентифікаційний код 40186719), карта ПриватБанку – 5168 7422 3582 3063

р/р (UAH) UA403562820000026000051504625, МФО банку – 356282

Фонд готовий до проведення онкошколи у будь-якому місті чи районі України

Щоб зареєструватися на семінар – треба написати повідомлення з текстом «Хочу на семінар» на електронну адресу velykisercia@gmail.com”.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто