Про мальовниче містечко на Тернопільщині зняли фільм

17.11.2019 14:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: 1540.com.ua

Протягом двох днів у Чорткові журналісти із телеканалу "UA TV" знімали документальну стрічку про найбільш цікаві та визначні місця райцентру.

У фільмі розкажуть про історію містечка, відомі архітектурні пам'ятки та його видатних жителів. Глядачам покажуть культову споруду Тернопільщини – Домініканський костел, таємничий та оповитий легендами Чортківський замок та один із найдревніших духовних храмів – церкву Успіння Пресвятої Богородиці.

Крім цього, журналісти зустрілися із місцевою майстринею-бджолярем Олесею Токарь, повідомляє Чортківська міська рада. Жінка вже декілька років поспіль виготовляє натуральне мило, свічки та запашні саше. Пані Олеся провела майстер-клас із створення цілком безпечної ароматної подушечки, яка подарує власнику приємну атмосферу в домі.

Не оминули увагою і славнозвісний музей-їдальню «Pan Czartkowski». Кухарі закладу розкрили деякі таємниці приготування автентичного смаколика – «Палюшки по-галицьки із грибною підливою».

Стрічка з’явиться в ефірі каналу «UA TV» та в інтернеті 23 листопада о 19:30.

Довідково: 

«UA TV» – український телеканал іномовлення, виробництва ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України». Трансляція ведеться п’ятьма мовами і доступна в різних куточках світу. В рамках проєкту «Міста та містечка» «UA TV» розповідає про привабливі туристичні об’єкти нашої держави. Вони вже презентували ряд стрічок про Київ, Львів, Чернівці, Дубно, Кременець, Ужгород та інші населені пункти.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 1540.com.ua