На Тернопільщині побільшало елітних автомобілів

17.11.2019 19:43   Автор : Новини Тернопілля
Джерело: Галас

Упродовж січня-жовтня цього року платники податків Тернопілля сплатили 3 млн. 343,8 тис. грн транспортного податку. Це перевищило очікувані надходження на 19,9 відс. або 554,1 тис. гривень.

Понад 56 відсотків цієї суми спрямували суб’єкти підприємницької діяльності – юридичні особи. Вони сплатили 1 млн 885,4 тис. грн транспортного платежу, а це на 445,7 тис. грн більше, ніж очікувалось.

Фізособи з початку 2019 року перерахували до бюджету 1 млн 458,4 тис. грн транспортного податку, що перевищило очікувані надходження на 108,4 тис. гривень.

Принагідно нагадуємо, що статтею 267 Податкового кодексу України визначено, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Оскільки цьогоріч встановлено новий розмір “мінімалки” – 4173 грн, змінився і прохідний поріг для елітних автомобілів: тепер його розмір становить 1 564 875 гривень (або орієнтовно 55 888 доларів США). Платниками цього податку є власники таких автомобілів.

Всі автомобілі (базові моделі), які є об’єктом оподаткування транспортним податком, входять до переліку, що розміщений на сайті Мінекономрозвитку.

Отже, якщо у Переліку міститься транспортний засіб з параметрами, що відповідають базовій моделі автомобіля (з врахуванням округлення), то автомобіль є об’єктом оподаткування транспортним податком.

Якщо ж такої базової моделі автомобіля в Переліку немає, транспортний податок з нього сплачувати не треба. В такому випадку вважається, що його середньоринкова вартість дійсно стала меншою за 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галас