Тернополянка відверто розповіла про заслання та жорстокі допити

18.11.2019 09:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Під канонади куль та на жорстоких допитах не припиняла любити Україну. Марія Штепа - зв'язкова УПА, яка за свою проукраїнську позицію поплатилася 10 роками перебування в тюрмах Росії. На допитах, коли її життя було на волосині, пані Марія не розповіла жодної таємниці УПА. Сьогодні жінці 94, вона живе у "Карітас" Чорткова і пише книжки про ті події, повідомляє Т1 Новини.

Її маленька кімната переповнена книгами та національною атрибутикою. Марія Штепа - зв’язкова УПА , яка за любов до своєї країни поплатилися жорстокими допитами та засланням до таборів Росії. Жінка пригадує, ще з дитинства разом з батьками любили співати патріотичних пісень та разом читати книги рідною мовою. Та коли у 1939 до влади прийшли більшовики і почали впроваджувати свою політику родина не злякалася, а в підпіллі почали боротися за відродження України.

"Коли ми мали вступати нас ніхто не агітував, а тільки підготовляли. Нас попереджували, що може бути так і будьте готові до того. Якщо думаєте, що витримаєте - вступайте. А якщо сумніваєтеся- не приймайте присяги", - каже Марія Штепа.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини