Яким був Кременець 90 років тому

19.11.2019 19:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

До уваги наших читачів нова знахідка ретро світлин із міста Кременця на Тернопільщині. Усі фото були зроблені у 1920-х роках. На кадрах можемо побачити місто, мешканців та фантастичні панорами Кременця у різні пори року.

Кременець у міжвоєнний період, як і значна частина Волині, належав Польщі.

В 1930‑х у Кременці було три свої електростанції, тартак, крейдяний завод, фабрика з переробки тютюну, по дев’ять каменоломень та цегелень, сім черепичних заводів, бетонний завод, 30 столярних і 13 слюсарних майстерень, свічковий завод, бровар, чотири моторні млини, одинадцять пекарень і близько 400 маленьких підприємств, тобто їдалень, готелів, перукарень.

В той час в місті було два банки - Купецький та Український. Близько п’ятнадцяти гуртівень, вісім аптечних складів та майже п’ятсот крамниць. Кременець у міжвоєнний період, як і значна частина Волині, належав Польщі.

Дуже цікавими є світлини побутового характеру, зокрема, ті на яких можемо побачити вуличну торгівлю, продавців та покупців.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: https://polona.pl/


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews