Тернопільська міськрада таки «облагородить» територію біля 200-літньої липи

22.11.2019 13:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

У Тернопільській міській раді відповіли на петицію щодо реконструкції локації біля ботанічної та туристичної родзинки міста «200-літня Тернопільська липа». Зокрема, у міськраді повідомили, що наразі замовили замовлено проектно-кошторисну документацію на виконання робіт з благоустрою:

«На петицію від 18.11.2019 року Реконструкція локації біля ботанічної та туристичної родзинки міста «200-літня липа» повідомляємо, що управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології замовлено проектно-кошторисну документацію на виконання робіт з благоустрою прибудинкової території за адресою вул. Листопадова, 1. Роботи планується виконати у 2020 році», - повідомляють у міській раді.

Нагадаємо, петицію «Реконструкція локації біля ботанічної та туристичної родзинки міста «200-літня липа» 18.11.2019р. зареєстрував Святослав Абрам’юк:  

«У Тернополі є 200-літня Тернопільська липа, ботанічна пам’ятка природи місцевого значення. Дерево оголошене об'єктом природно-заповідного фонду рішенням виконкому Тернопільської обласної ради № 554 від 21 грудня 1974 року. Діаметр стовбура 118 см, обхват - 435 см. Тернопільська липа має наукову, пізнавальну, естетичну цінність, а також є важливим туристичним об’єктом міста. Та є проблемка що прилегла територія біля липи - пам’ятки (проїзд до будинків, між якими вона знаходиться) перебуває у вкрай незадовільному стані. Тож задля підвищення туристичної привабливості важливого науково-природнього об’єкту Тернополя за ініціативи жителів будинку №1 на вул. Листопадова підготував петицію до міської владу», - зазначає у петиції автор.

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській  раді – за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews