У Львові планують створити перший в Україні музей радіо

22.11.2019 17:36   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

На базі ЛКП «Львівське радіо» планують створити музей радіо й коворкінг. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

На базі комунального підприємства «Львівське радіо» планують створити музей та коворкінг, а не лише розвивати інтернет-радіо. Адже функція цього підприємства — просвітницька. На цьому акцентував міський голова Львова Андрій Садовий під час сесії.

«Є історична будівля на Князя Романа. Ми маємо намір там створити музей радіо, коворкінг, щоби туди ходили люди, щоби студенти факультету журналістики могли туди приходити вчитися. Трансляція інтернет-радіо — це 1% від діяльноковорсті цього комунального підприємства. Воно має на меті просвітницьку діяльність. Якщо б на початку 90-х років влада вкладала кошти в культуру, мистецтво, просвіту, то ніколи б до Криму, Донецька та Луганська не ступила нога російського солдата. А на це увагу не звертали, культура була на залишковому принципі, і сьогодні ми маємо війну й окуповані території. Це установа, яка має змінювати наш світогляд», — зазначив Андрій Садовий.

За словами директорки департаменту розвитку ЛМР Наталії Бунди, на базі «Львівського радіо» буде створений єдиний в Україні радіомузей, музей про комунікації. Над концепцією радіо працюють і Центр східної історії, і залучають зовнішніх експертів.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo