Рівняни зможуть захистити своїх дітей в Інтернеті

23.11.2019 19:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

92% дітей в Україні віком до 12 років користуються Інтернетом. Разом з тим, наскільки українські діти захищені від ризиків в Інтернеті.

Дослідження на цю тему провело Мінсоцполітики разом з експертами Міжнародного союзу електрозв’язку. Відтак :

– 67% дітей сказали, що бачили в Інтернеті інформацію, яка їх засмутила;

– 61,1% дітей сказали, що їхні батьки знають, що вони роблять в Інтернеті. А 31% дітей сказали, що батьки частково знають, чим вони займаються в Інтернеті;

– 60% дітей сказали, що вони розкажуть батькам, якщо їх щось турбує в Інтернеті чи викликає проблеми. Для порівняння, в Європі цей показник – менше 5%!

– 71% дітей сказали, що не зустрічалися з людиною, з якою вони познайомилися тільки в онлайні. Але 29% дітей повідомили, що зустрічались із такими людьми;

– 70% дітей сказали, що знають більше про Інтернет, ніж батьки.

В рамках розробки національної стратегії захисту дітей в Інтернеті наступного року Мінсоцполітики відбудеться запуск національної онлайн–платформи цифрової грамотності, де буде 5 категорій курсів. Один із них – для батьків «Онлайн–захист дітей в Інтернеті». Завдяки цим курсам батьки зможуть навчати своїх дітей поведінці не тільки в дитячому садочку чи школі, але й у цифровому середовищі.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews