Різдво 25 грудня чи 7 січня: Епіфаній пояснив, коли можуть перенести

25.11.2019 10:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Фортпост

Різдво можна святкувати за григоріанським календарем 25 грудня, якщо українці цього хочуть. Однак зараз важко уявити, скільки потрібно часу для того, аби змінити дату святкування.

Більшість Помісних Православних Церков святкують Різдво за новим, григоріанським календарем, про це сказав глава ПЦУ, повідомляє Релігійно-інформаційна служба, пише Канал 24.

Епіфаній наголосив, що "ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ".

Якщо християни в Україні почнуть святкувати Різдво 25 грудня, незабаром можна буде і говорити про зміни в Церкві. Якщо Церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем,
– додав митрополит.

Зазначимо, минулого року митрополит Епіфаній озвучував таку ж позицію – лише за згоди українського народу. Водночас він додавав, що питання про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня поки є не на часі. За його словами, це потрібно втілювати у життя поступово, інакше у суспільстві може статися розкол.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фортпост