Центр колективного користування науковим обладнанням створять у Рівному

26.11.2019 23:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Днями Міністр освіти і науки України Ганна Новосад підписала наказ про створення семи Центрів колективного користування науковим обладнанням, які дадуть можливість доступу українським вченим до сучасної наукової інфраструктури.

Серед закладів вищої освіти, при яких будуть діяти згадані центри, значиться і Національний університет водного господарства та природокористування.

Саме у НУВГП діятиме «Експериментальний комплекс для наукових досліджень водогосподарських об’єктів».

На розвиток центрів, а також підтримку раніше започаткованих, Уряд спрямував 138 млн гривень. В цілому, на кінець 2019 року, в університетах буде створено  21 Центр колективного користування. Частина з них вже діючі. Тут проводять  дослідження науковці з різних ЗВО  та  наукових установ.

Як зазначила Міністр Ганна Новосад, центри дозволяють сконцентрувати в одному місці сучасне наукове обладнання за певним напрямом і забезпечують доступність науковцям різних університетів та  установ.

Окрім НУВГП, цей список нинішнього року поповнили Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу,  Прикарпатський національний університет ім. і. Стефаника, Національний університет «Львівська політехніка», Полтавська державна аграрна академія, НТУ «КПІ» та Київський національний університет ім. Т. Шевченка.

Автор: Наталія Пархомчук,

за матеріалами МОНУ


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews