Тернопільського священника найменували єпископа УГКЦ

У монастирському храмі Собору Пресвятої Богородиці ЧСВВ, що в Брюховичах, 26 листопада, відбулася Велика вечірня з Чином найменування правлячого єпископа Кам’янець-Подільської єпархії владики Івана Кулика. Про це повідомляє офіційний інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви.

Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан Дзюрах зачитав Грамоту і Декрет Отця і Глави УГКЦ: Грамоту про призначення до єпископського служіння владики Івана Кулика та Декрет про призначення його на служіння правлячим єпископом Кам’янець-Подільської єпархії. Після чого, отець Іван проголосив визнання своєї віри та на Євангелії склав присяги на вірність Вселенському Архиєреєві й Отцю і Главі УГКЦ.

Сам же новопризначений владика Іван Кулик родом із Тернопільщини. Він навчався у Тернопільській вищій духовній семінарії, а згодом завершив у Люблінській семінарії в Польщі, після чого 8 травня 2005 року отримав пресвітерське рукоположення. Від 2005 до 2009 року о. Іван навчався в Папському патристичному інституті "Августиніанум", здобувши ліценціат з патристики. Під час навчання здійснював душпастирську опіку в українських греко-католицьких громадах в різних містах Італії. У 2009 році був призначений адміністратором української парафії Святих Сергія і Вакха в Римі, парохом якої став 2013 року

До слова, Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації єпископа Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ відбудеться 1 грудня 2019 року в м. Хмельницькому, у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Зарічанська, 10/3). Початок Божественної Літургії о 12.00.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви