Викладач Острозької академії став претендентом на отримання Національної премії України

28.11.2019 10:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: Район Острог

популярне


Книгу «Каган і хохлята», яка вийшла 2019 року у видавництві «Ярославів Вал», на отримання премії подав Національний університет «Острозька академія».

Книга повістей та оповідань професора, голови Вченої ради Острозької академії Петра Кралюка номінована на отримання Національної премії України імені Тараса Шевченка з літератури.

Про це повідомляють «Вісті Рівненщини».

У збірку прози «Каган і хохлята» ввійшли (анти)феміністично-політична повість «Фелісія», карнавально-травестійна повість «Фабрика(ція)», квазіісторично-саркастична повість «Каган і хохлята»; оповідання «Гандзя люба», «Попи марксистського приходу», «Катахрезис», «Фінішний топінамбур», «Політ над румовищем». У кожному з цих творів автор подає сюжетно несподівану ситуацію і цікавих (часто конкретно історичних) персонажів.

«У творах збірки «Каган і хохлята» органічно поєдналися прийоми алегорії та сюрреалізму. Усе це в Петра Кралюка виходить без жодної натуги чи штучності. Часто він користується прийомами епатажу та пародіювання, контроверзійними прочитаннями настільки узвичаєних у сприйнятті подій, що вже стали синонімами стереотипів. Художньому мисленню Петра Кралюка притаманна справжня розкутість, що дає авторові можливість легко поєднувати елементи гри, реалістично точну подробицю, нестримний гротеск і фактомонтаж. Це не лінійна, а карнавальна й зухвало містифікаційна проза», – ідеться в анотації на офіційному веб-сайті комітету з Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка.

Нагадаємо, що 2018 року Петро Кралюк був лауреатом премії імені Івана Корсака. Номінували письменника за його історичний роман «Синопсис».

За матеріалами https://ostrog.rayon.in.ua

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Острог