Рівненщина: в ОК «Захід» розповіли про боротьбу із корупцією

01.12.2019 14:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

На Рівненщині в одній із військових частин оперативного командування «Захід» розповіли про підходи, які впроваджуються в Міністерстві оборони України для боротьби із корупцією.

Про це повідомляє Віктор Шубец, АрміяInform.

Дводенний курс-тренінг провели представники Наукового центру проблем виховання доброчесності та запобігання корупції в секторі безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана
Черняховського.

Військовослужбовці набули практичних знань й навиків і зрозуміли, як реалізовуються функції запобігання та виявлення корупції, як важливо налагодити зворотній зв’язок для повноцінної реалізації вимог антикорупційного законодавства. Зокрема, реалізації тих нововведень, які нещодавно відбулися. Мова йшла про прийняття пакету законів про реорганізацію діяльності уповноважених осіб з питань запобігання й виявлення корупції. Також це стосувалося певних особливостей щодо подання електронних декларацій, інших важливих нововведень.

Як зазначив керівник заняття полковник юстиції Володимир Бевз, зацікавленість залученої категорії в отриманні інформації велика, адже ми демонструємо базовий онлайн курс. Також обговорюємо особливості антикорупційного законодавства, проводимо практичне заняття з розбором конкретних прикладів, як діяти в кожній змодельованій типовій ситуації під час конфлікту інтересів військових посадових осіб. Один із складних аспектів реалізації обмеження щодо отримання подарунків. На сьогодні, немає судової практики, яку можна було б використовувати, як посібник. Саме тому важливо не тільки донести інформацію, а й сприяти активному обговоренню цих питань.

На виконання цього завдання за поточний рік відбулося тринадцять виїзних курсів. Також з травня по червень цього року мобільна група Національного університету оборони України імені Івана Черняховського разом із управлінням з питань запобігання і виявлення корупції Міністерства оборони України працювала з командирами рівня оперативно-тактичних угрупувань, а також керівниками Донецького й Луганського обласних військових комісаріатів в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Віктор Шубец, АрміяInform


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews