Мешканці Чорткова на столітніх фото

02.12.2019 19:43   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Сьогодні, вкотре знайомимо наших читачів із ретро світлинами, які були зроблені в місті Чортків на Тернопільщині на початку ХХ століття, а точніше в 1910-1920-тих роках.

Дані фото вдалось розшукати у одному із найвідоміших музеїв Польщі, під назвою Polin. Це унікальний європейський музей єврейської історії, в якому можна побачити інформацію про Волинь та Поділля. Багато родинних фото, документів. спогадів, сімейних реліквій. Якщо ви будете проїздом у Варшаві, то обов’язково завітайте, не пожалкуєте.

Польський POLIN у 2016 році став найкращим європейським музеєм року. Як зазначається, POLIN отримав відзнаку як місце важливих дискусій про роль євреїв в історії Центральної Європи. До речі, будинок музею розташований на терені колишньої єврейського району Варшави, де в роки Другої світової було ґетто. Проект музею розробив фінський архітектор Райнер Махламакі.

Його площа становить 12,8 тис. м2. Будівлю музею запроектовано у формі куба зі скляними стінами.

Знайдені фото із Чорткова, були зроблені в місцевих фотоательє. На них можна побачити представників єврейських родин, як проживали до Другої світової війни у Чорткові.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

Джерело: http://judaika.polin.pl/


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews