У Рівному обговорили соціальний захист людей з інвалідністю

02.12.2019 23:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Люди з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб знайти себе в суспільстві. 

Напередодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю, який щорічно відзначається 3 грудня, у Рівненській ОДА відбувся круглий стіл. Серед присутніх – заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, керівники управлінь соціального захисту населення, освіти і науки, охорони здоров’я та представники громадських організацій осіб з інвалідністю.

«Люди з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб знайти себе в суспільстві. Належна увага повинна приділятися їм щоденно і дії органів влади мають бути спрямовані на посилення соціального захисту та надання конкретної допомоги цій категорії людей», - зазначив Сергій Гемберг.

В ході зустрічі учасники обговорили питання працевлаштування осіб з інвалідністю, соціальної адаптації їх на новому робочому місці, професійної, медичної та соціальної реабілітації інвалідів, економічного стимулювання роботодавців для працевлаштування осіб з інвалідністю, інші питання роботи з інвалідами.

Підприємства, які використовують працю людей з інвалідністю, зобов’язані створювати для них умови праці з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальних програм реабілітації, вживати додаткових заходів безпеки праці, які відповідають особливостям цієї категорії працівників.

Засідання круглого столу проходило у формі дискусії, де активно виступали запрошені та представники громадських організацій області.

Зокрема, йшлося про можливість доступу людей до об’єктів соціальної сфери, важливість інклюзивної освіти у навчальних закладах. Відтак, на сьогоднішній день у 304 школах області організоване інклюзивне навчання для дітей з обмеженими освітніми потребам та придбано 6 автобусів, які спеціально обладнані.

Учасники круглого столу відзначили актуальність обговорених питань та узгодили подальші напрямки спільної діяльності.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews