Протоієрей з Тернопільщини здобув «Волонтерську премію-2019»

05.12.2019 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Військового капелана, настоятель парафій у с. Куликів та с. Лішня Кременецького району протоієрея Андрія Любуня здобув «Волонтерську премію-2019». Про це повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії ПЦУ.

У церемонії вручення, яка відбулася у Києві 30 листопада, взяли участь 123 номінанти з усіх куточків України. Волонтерів нагороджували у різноманітних номінаціях, а саме: «Підтримка українських військових», «Підтримка вразливих верств населення», «Донорство» тощо.

Серед лауреатів на здобуття «Волонтерської премії-2019» був переселенець з Луганська Віталій Андрієць, який заснував у Черкасах майстерню «Мудрий тесля», де навчає ремеслу дітей, які ростуть без батька, і ветеранка та волонтерка правозахисного громадського проєкту про українських жінок на війні «Невидимий батальйон» Катерина Приймак.

Зазначимо, що протоієрей Андрій Любунь є реалізатором задуму будівництва єдиної в Україні каплиці-пантеону Героїв АТО поблизу джерела святої Праведної Анни. Щороку в Лішні відбувається Всеукраїнська проща для родин загиблих за незалежність України. Сотні родин майже зі всіх областей України, долі яких обпекла війна на сході держави, єднаються у молитві за душі невинно убієнних. Також, отець не раз відправлявся на Донбас, щоб допомогти як військовим так і місцевим жителям, які находяться в так званій сірій зоні.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews