Кошти, виручені від продажу земельної ділянки на Львівській трасі, отримають учасники АТО

06.12.2019 09:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська міська рада

Тернопільська міська рада продовжить виплачувати кошти у розмірі 75 000 грн. учасникам АТО, як компенсацію за земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва. Цього року таку компенсацію вже отримали 40 учасників АТО.

Інші ж учасники АТО/ООС, які перебувають на черзі, можуть отримати кошти після продажу на земельному аукціоні ділянки у напрямку Львівської траси.

Всупереч рішенню суду обласна адміністрація видала земельні ділянки учасникам АТО лише під садівництво

Відповідно до Плану зонування території міста Тернополя земельний масив площею понад 84 га у напрямку Львівської траси містом визначався під житлову забудову та об’єкти торгівельного призначення. Проте управління Дрежгеокадастру у Тернопільській області не передало цю земельну ділянку у власність міста.

Одразу двома судами (постановою окружного адміністративного суду та Львівського апеляційного адміністративного суду) дії Держгеокадастру було визнано протиправними та заборонено їм вчиняти будь-які дії щодо розпорядження цією земельною ділянкою.

Незважаючи на рішення суду та всупереч затвердженій містобудівній документації розпорядженням тодішнього голови ОДА був затверджений інший план території  індивідуальних земельних ділянок садівничого поселення. Відтак, ці земельні ділянки, які передали учасникам АТО в обласній адміністрації, можна  використовувати лише для ведення садівництва.

А це означає, що на цих землях можна закладати багаторічні плодові насадження, вирощувати сільськогосподарські культури, а також звести необхідні будинки, господарські споруди тощо.

Частина ділянки передана громаді Тернополя і буде продана на земельному аукціоні 

Відповідно до вимог чинного законодавства  в  органу Держгеокадастру не було правових підстав для передачі у власність садівничому товариству земельних ділянок для будівництва школи, дитячого дошкільного закладу, амбулаторії спортивного ядра тощо.

Тому частина цієї земельної ділянки була передана у власність Тернопільської міської територіальної громади та буде використана для потреб громади (відповідно до затвердженої містобудівної документації) шляхом продажу її на земельному аукціоні.

Кошти з аукціону будуть використані для виплати компенсації за земельні ділянки учасникам АТО/ООС.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська міська рада