77 жителів Тернопільщини захворіли на вітряну віспу за 4 дні

08.12.2019 10:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

З 2 до 5 грудня на Тернопільщині лікарі зареєстрували 77 випадків вітряної віспи на Тернопільщині. Зокрема, 2 грудня зафіксували цей вірус у 23 людей, 3 грудня вітряну віспу виявили у 16 осіб, 4 грудня цю хворобу зареєстрували у 25 жителів області і 5 грудня – у 13 людей.

Вітряна віспа, або як у народі кажуть, вітрянка – це вірусне захворювання, різновид герпесу. Здебільшого його підхоплюють діти. Цей вірус-збудник передається повітряно-крапельним шляхом. Характеризується помірною загальною інтоксикацією. Основними симптомами вітряної віспи є підвищення температури, у більшості випадків не значне, слабкість та озноб, втрата апетиту, на певних ділянках тіла можуть виступити ненадовго червонуваті плями, першіння в горлі.

Лікарі наголошують, що найефективнішим способом захисту дитини від вітрянки вважається вакцинація. Згідно з дослідженнями, зі 100 вакцинованих проти вітряної віспи дітей, приблизно 90%-95% не підхоплять цей вірус. Решта 5% якщо захворіють, то у легкій формі. Вакцина може діяти досить тривалий термін – від 10 до 20 років.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews