Працівниці Тернопільського лабораторного центру долучилися до Всеукраїнського флешмобу «УкраїнськаХустка»

08.12.2019 23:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Працівниці Тернопільського обласного лабораторного центру долучилися до флешмобу «#УкраїнськаХустка» до Всесвітнього Дня Української хустки. Про це вони написали на на сторінці лабораторного центру та поділилися світлинами, на яких вони у різнобарвних хустинах:  

«Оксана ЧАЙЧУК в.о. директора ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» спільно з жіночою частиною колективу з нагоди Всесвітнього дня української хустки, який відзначаємо 7 грудня, підтримали флешмоб #УкраїнськаХустка.

Хустка - це невід’ємна частина української культурної спадщини. Вона здавна відігравала магічну роль і була оберегом.

Хусткою українка закривала волосся на голові, але у неї завжди було відкрите обличчя. Це свідчить про велике волелюбство українок. Хустка як невід’ємний елемент одягу підкреслює його буденність чи святковість, інформує про родинний, матеріальний статус.

Відроджуємо та поважаємо наші українські традиції - це наше минуле і майбутнє. Закликаємо берегти та поважати їх!», - пишуть працівниці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews