Четверо франківських школярів стали стипендіатами Президента України

08.12.2019 22:36   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Бліц-Інфо
Вісім учнів Івано-Франківської області стали стипендіатами Президента України, четверо з них – іванофранківці, пише - Бліц-Інфо.

Про це інформує Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Стипендіатами стали:

Павлучинська Уляна, учениця  10 класу Української гімназії №1. У 2017-2019 р.р. учениця стала переможцем Всеукраїнських предметних олімпіад з української мови  і літератури, історії, англійської мови; посіла ІІ місце в IV етапі Всеукраїнської олімпіади у 2018р., а в 2019р. виборола абсолютне І місце в ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з історії, ІІ місце в ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури.

Також є переможцем ІІ, ІІІ та IV етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім.Т.Шевченка (ІІІ місце) у 2019 році. Цього ж року стала переможцем ІІ етапу конкурсу-захисту учнівських наукових робіт МАН (фольклористика). У складі команди гімназії посіла ІІ місце у всеукраїнському етапі турніру з географії.   

Чернявська Дарія, учениця 11-Б класу СШ №5 з поглибленим вивченням  німецької мови. Переможець ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з німецької мови(1 місце) у 2019 р .Щорічно нагороджувалася Похвальним листом. Є переможцем шкільних, міських, обласних Всеукраїнських учнівських олімпіад з різних предметів. На ІІ етапі олімпіад 2017-2018 н.р. зайняла 1 місце з німецької мови, 2 місце з правознавства і хімії; на ІІІ етапі - друге місце з німецької мови. Є переможцем обласного літературного  конкурсу  ”Так ніхто не кохав” (2 місце) і Всеукраїнського літературного конкурсу ”Тверезе життя’’ (3 місце). 

У 2018-2019 н.р. переможець ІІ, ІІІ, ІV етапу (1 місце) Всеукраїнської учнівської олімпіади з німецької мови. І посіла 2 місце на ІІ етапі олімпіади з української мови та літератури. У 2019-2020 н.р. переможець ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з німецької мови (І місце), з української мови (ІІІ місце) та мовно-літературного конкурсу імені Петра Яцика (ІІІ місце). У березні 2019 р., стала фіналістом регіональних Міжнародних дебатів ’Молодь світу дебатує’’, який проводиться німецькою мовою.. Захоплюється вивченням іноземних мов, спортом та музикою. Грає на 4 музичних інструментах: сопілці, фортепіано, саксофоні, наї.   

Перепелиця Антон, учень 10 класу СШ №11, - здобув абсолютну першість у IV етапі Всеукраїнської олімпіади з астрономії та виборов диплом третього ступеня з економіки.Усі олімпіади, в яких брав участь школяр, були для нього успішними. З першого класу відмінник навчання.Перший успіх прийшов у 7 класі – призове місце на обласному етапі олімпіади з математики. Навчаючись у 8 класі, учень спробував себе у олімпіаді з астрономії. Участь у IV етапі Всеукраїнської олімпіади з астрономії (2018р) дала змогу отримати диплом 3 ступеня, демонструючи знання на рівні з десятикласниками.

У 9 класі (2018-2019 н.р.) Антон спробував себе у 10 міських та в 7 обласних олімпіадах. Результат – 17 призових дипломів. Найцікавішими і найсуттєвішими стали перемоги з економіки та астрономії, адже цих предметів у шкільній навчальній програмі 9-класників ще нема. І тільки неабияка самостійна праця привела до успіху на IV етапі Всеукраїнських олімпіад.Абсолютна перемога з астрономії серед десятикласників (диплом першого ступеня) дала Антону путівку на міжнародну олімпіаду з астрономії та астрофізики, де став  переможцем, завоювавши бронзову медаль (диплом ІІІ ступеня)..Стипендіат міської ради у 2019 році Перепелиця Антон чудово грає на саксофоні та сопілці. З відзнакою закінчив дитячу музичну школу №2.

Шийка Остап, учень 11 класу Ліцею № 23 ім. Р.Гурика.Остап зарекомендував себе здібним учнем, проявляючи особливий інтерес до природничих дисциплін. У 2018-2019 н.р. учень став переможцем IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, зайнявши І місце.Остап є переможцем конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, зайняв І місце в І етапі,  ІІ місце в ІІ етапі (секція екології).Учень добре володіє англійською мовою.

Цікавиться мистецтвом, закінчив музичну школу по класу фортепіано.Учасник Івано-Франківського муніципального хору хлопчиків та юнаків «Вівчарик». Любить спорт, 10 років займається плаванням в ДЮСШ «Олімп».


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо