У Тернополі провели Відкритий чемпіонат з плавання пам’яті героя АТО Юрія Горайського (Фото)

Тернопільське «Опілля» підтримало змагання пивом і квасом.

09.12.2019 08:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Нагородили переможців Відкритого чемпіонату Тернополя з плавання пам’яті бійця АТО Юрія Горайського. Змагання відбулися у Тернопільській дитячо-юнацькій спортивній школі №2. Загалом участь взяли 10 команд з Тернополя («ДЮШС-1», «ДЮСШ-2»), Одеси, Червонограда, Івано-Франківська, Хмельницького, Теофіполя, Луцька, Вінниці та із-закордону – з Вароша та  Варшави. Чемпіонат тривав два дні. У п’ятницю та в суботу до 13.00 год. змагалися діти віком від 10 до 16 років. Результати їх змагань такі:

null

- у старшій віковій групі серед хлопців першість здобув Богдан Кириленко (м.Хмельницький);

- у молодшій віковій групі серед хлопців переміг Максим Берков (м.Одеса);

- у старшій групі серед дівчат перше місце посіла Аліна Башловка (м.Червоноград);

- у молодшій групі серед дівчат перемогу виборола Софія Пинденівська (м.Тернопіль).

null

За найбільшу кількість балів під час виконання завдань кубки отримали тернополяни Сергій Лісобей та Тетяна Кученренко.

Також у суботу з 16.00 год. участь у чемпіонаті брали близько 60 військових, поліцейських та рятувальників – загалом 10 команд. Змагалися у плаванні вільним стилем дистанцією 50 метрів, пронирюванні під водою  - 50 метрів та в естафеті - 4 по 50 метрів. Гільзу – кубок змагань здобула команда тернопільської поліції.

null

 

null

«Відкритий чемпіонат Тернополя з плавання ми щорічно традиційно проводимо до Дня Збройних Сил України, а пам’яті Юрія Горайскього – 3-ій рік поспіль. Ми організовуємо ці змагання, щоб популяризувати плавання, спорт, здоровий спосіб життя та щоб наше молоде покоління пам’ятало про сильних духом патріотів - захисників України, і, зокрема, про нашого славного земляка - Юрія Горайського. Організатори чемпіонату вдячні партнерам, які допомогли провести ці змагання – це «Viknar'off», «Опілля», «Микулинецьке», «Star Snack» «Спортландія», «Коза-Дереза» та Тернопільська міська рада», - розповідає голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України в Тернопільській області Олександр Малашевський.

Юрій Горайський, у пам'ять про якого провели цей чемпіонат – родом із села Біла Тернопільського району. Працював головою Збаразької районної державної адміністрації з травня 2014 року до квітня 2015 року. Був українським громадсько-політичним діячем, підприємцем. Служив бійцем 73-го морського центру спецоперацій - стрільцем-регулювальником комендантського відділення комендантського взводу комендантської роти, матросом 73-го морського центру спеціальних операцій (Очаків). Під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків», у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі Докучаєвська Донецької області, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. Під час ближнього бою Юрій Горайський отримав поранення та загинув.

null

 

null

Катерина Богуславська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews