Бережани можуть мати свою іменну монету: рішення за Верховною радою

11.12.2019 21:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Реально

Більшістю голосів Тернопільська обласна рада прийняла звернення до Верховної Ради України щодо урочистого відзначення на державному рівні у 2020 році пам’ятної дати: 490 років з часу надання Магдебурзького права місту Бережани (1530) та рекомендуватиме їй звернутися до Національного банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 490 річниці надання місту Бережанам Магдебурзького права, і до публічного акціонерного товариству “Укрпошта” видати поштові конверти і поштові марки, присвячені даній пам’ятній даті.

“Дякую всім керівникам фракцій в обласній раді за підтримку даного питання.
Переконаний, що введення в обіг ювілейної монети, присвяченої 490 річниці надання місту Бережанам Магдебурзького права буде цікавою не лише нумізматам-колекціонерам, а й численним туристам, а відповідно й інвесторам – бо це стане ще одним підтвердженням на державному рівні того, що Бережани є надзвичайно цікавим місцем для відвідування з багатовіковою історією, культурними пам’ятками та мальовничими краєвидами.

Вітаючи ще раз всіх бережанців з маленькою перемогою, хочу побажати, щоб всі і кожен з нас окремо – міська та районна влада, підприємці, трудові колективи, кожна родина – спільно і з гордістю робили все можливе для розквіту свого рідного краю. Вірю, що саме так зможемо й надалі примножувати його культурно-мистецький потенціал, велич нашої України!” – сказав Руслан Кулик представник ГО “Рідне місто”, ініціатор відзначення 490 річчя з дня надання місту Бережани Магдебурзького права. 

До лобіювання даного питання активно долучився голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук та депутат ВО Свобода Михайло Тимошик.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Реально