У Львові визначать найкмітливіших школярів, які надзвичайно швидко рахуватимуть подумки

12.12.2019 16:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Гал-інфо

Діти-вундеркінди із львівських шкіл позмагаються на Олімпіаді з ментальної арифметики. В неділю, 15 грудня у центрі міста на спеціальному турнірні визначать найкмітливіших учнів, які найточніше та найшвидше подумки зможуть порахувати багатозначні приклади.

За звання найкращого змагатимуться діти віком від 5 до 14 років у різних категоріях. Завдання непрості: додавати, віднімати та множити усно тризначні числа швидше за інших. Саме таке вміння розвиває японська методика ментальної арифметики, пише - Гал-інфо.

«Діти будуть на точність та швидкість рахувати на спеціальних рахівницях – Абакусі та в уяві. Це методика японського усного рахунку, яка допомагає розвивати мозок. І це не математика, як можуть подумати деякі батьки, а методика, яка допомагає дитині навчитися концентруватися, навчитися опановувати різні науки або предмети у майбутньому», - розповіла організатор, керівник Клубу ментально арифметики Indigo у Львові Тетяна Недайвода.

Школярі, які стануть переможцями отримають право представляти Львів на Міжнародній олімпіаді з ментальної арифметики наступного року.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Гал-інфо