Прикарпатець став жертвою шахраїв через інтернет

Такі злочини розкривати вкрай важко.

12.12.2019 16:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: ZNAJ.UA

Шахраї вигадали нові схеми для виманювання грошей з прикарпатців. Телефонні шахраї віднині в минулому, тепер вони вимагають гроші через інтернет.

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області, пише - ZNAJ.UA.

Інтернет-лиходіям легко обдурювати людей дистанційно і безпечно, бо їх не знають в обличчя потерпілі, а телефонні картки або й телефони після отримання грошей від довірливих покупців зловмисники відразу викидають. Правоохоронці заявляють, що такі злочини розкривати вкрай важко, через те що зачіпок катастрофічно мало. 

Так, до франківської поліції, в понеділок 9 грудня звернувся мешканець району. Він розповів, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами у сумі 17 200 гривень, які він перерахував за покупку через мережу Інтернет тирсоплити. Гроші потерпілий перерахував на картку, але замовлення своє так і не отримав. 

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, триває встановлення особи, причетної до злодіяння. Правоохоронці звертаються до прикарпатців, та просять не переводити на картку невідомим особам будь-які кошти. Адже найбільш  ймовірно, що вони виявляться шахраями.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZNAJ.UA