«Символ любові й добра»: до Тернополя привезли Вифлеємський вогонь миру

16.12.2019 18:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі, 16 грудня, відбулася офіційна зустріч та передача скаутському осередку Вифлеємського вогню миру. Про це повідомляє Тернопільський Пласт.

Сама ж офіційна передача вифлеємського вогню містянам відбудеться 19 грудня, під час запалювання головної новорічної ялинки, Згодом, Вогонь розмістять в катедрі, де усі охочі зможуть запалити свічку. До ж того часу ВВМ буде знаходиться в приміщенні Тернопільського Пласту.

Зазначимо, що до Європи Вогонь із Вифлеєма привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а уже після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі розпочинається «естафета» передачі Вифлеємського із рук в руки від одного скаутського осередку до іншого. Вогонь, який символізує мир, любов та добро, доправляють у лікарні, сиротинці, військові госпіталі, на блокпости. З 2014 року, разом із різдвяними подарунками, пластуни також Вифлеємський вогонь миру захисникам у зону бойових дій на Сході України.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews