Перший в Україні STEM центр презентували на Рівненщині (Фото)

22.12.2019 11:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Сучасний STEM центр у Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту відкрив заступник міністра освіти і науки України Петро Коржевський.

Квадрокоптер дрон, 3D принтер, 3D окуляри, робототехніка, мультимедійне обладнання, сучасний комп’ютерний клас, мехатроніку – відсьогодні таке обладнання подарували для учнів Рівненщини.

«Мені надзвичайно приємно відкривати перший в Україні STEM центр. Я пам’ятаю той час, коли тільки про це починали говорити, складали план, стратегію. Відрадно, що такий перший центр у профосвіті відкрито на Рівненщині, адже учні, які тут навчаться довго на це чекали. Важливо, щоб вивчаючи будову коробки передач, майбутні механіки її бачили у 3D зображені, а не в своїй уяві. Щоб вони чітко розуміли будову, специфіку та складові приладу. Мрію, щоб більше профтехів мали такі осередки і могли виводити освіту на інший рівень», – зауважив Петро Коржевський.

Окрім того, сьогодні презентували ще й навчально-практичні центри інновацій і технології з підготовки монтажників систем утеплення та монтажників санітарно-технічних систем та устаткування.

«Коли ми говоримо, що Європейський Союз впроваджує найновіші практики, проте зауважую, що ми не на крок не відстаємо. Траєкторія успіху на Рівненщині вибрана правильна. Учні профосвіти Рівненщини отримують такі навики, опановують таке устаткування, що не кожен директор підприємства України взагалі його бачив. Сучасний підхід, правильно поставлені задачі та пріоритети – освіта, яка дивиться у майбутнє», – зазначає обласний очільник освіти області Григорій Таргонський.

Нагадаємо, що в області функціонує 15 сучасних навчально-практичних центрів за різними кваліфікаціями та професіями.

За матеріалами РОДА

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews