Чортків у смартфоні: туристичні об’єкти міста можна буде розглядати у 3D-форматі

22.12.2019 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Доба

Проект «Кишенькове місто. Чортків у 3D форматі» переміг у Програмі міні-грантів Re_HERIT. Чортків отримає оцифровані версії восьми найбільш туристично привабливих об’єктів міста, які можна буде розглядати на екрані смартфона просто навівши його на спеціальну листівку.

Кишенькове місто – це Чортків, який можна роздивлятись на відстані зігнутої руки, у смартфоні. Саме таку ідею на проект Re_HERIT підготувала начальниця відділу туризму Чортківської міської ради Оксана Свистун. Оскільки заявку повинна була подавати громадська організація, до проекту підключилась ГО «Центр Ініціатива» із Чорткова.

Наше «Кишенькове місто» витримало шалену конкуренцію, адже на конкурс було подано майже сто проектів з різних куточків України, та потрапило до фінальної десятки. На реалізацію проекту Чортків отримає 5 тисяч євро, а також необхідне буде невелике співфінансування з бюджету міста.

До переліку об’єктів, 3D версію яких згодом можна буде розглядати у смартфоні, потрапила будівля Чортківської міської ради, Стара ратуша та годинникова вежа, Домініканський костел, церква Вознесіння Господнього, церква Успіння Пресвятої Богородиці, церква Святої Покрови, нова синагога, Чортківський замок.

Втіленням проекту займатимуться львівські спеціалісти від Skeiron, котрі працюють над оцифруванням культурної спадщини. Поки що в Україні такий проект нещодавно втілили лише у Львові. Спершу вони оцифрують та переведуть у 3D-формат вищеперелічені об’єкти, розроблять дизайни та роздрукують спеціальні листівки. А також створять мобільний додаток для смартфонів. Запустивши його, вам необхідно буде навести камеру на одну з листівок, після чого на екрані у вас з’явиться повноцінна 3D модель об’єкту – костелу чи замку, для прикладу.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Доба