На благодійному вечорі читали казки, зібрали гроші для «Малятка» та купували «Казкове авто»

26.12.2019 19:13   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Тепла, майже родинна зустріч, яку не забудуть ні діти, ні дорослі. Зустрітись зі справжньою казкаркою, бути дотичними до різдвяного дива - доброчинності змогли усі, хто завітав на "Казковий благодійний вечір "Різдвяні традиції"". Усіх, хто відгукнувся на запрошення громадської організації "Творчий простір ОРЕЛІ" зустрілись з тернопільською письменницею та казкаркою Іриною Мацко, психологом Іриною Дмитришин, прийняли участь у майстер-класі від креативної студії Ірини Мацко "Іриска", долучились до проєкту "Казковий автомобіль - благодійна акція". Смаколиками гостей вечора пригощав Володимир Харкавий. Відбулась зустріч у гастропабі "Natura". Ведучою вечора була очільниця ТМО ВТ "Просвіта" співорганізаторка "Казкового благодійного вечора "Різдвяні традиції" Наталя Турчин.

Мета такої зустрічі - відродження Різдвяних традицій - спільне проводження часу разом з дітьми, допомога тим, хто її потребує. Разом допомогти вирішили Тернопільському обласному спеціалізованому комунальному дитячому будинку "Малятко". Під час благодійного розіграшу подарунків зібрали суму у дві тисячі двісті гривень. Витратять їх на придбання необхідних для дітей речей. 

Діти познайомились з новою казкою Ірини Мацко "Дідусь Макове Зернятко". До речі, під час зустрічі ім'я Ірині замінили на Казкова Фея Цукерка Полуниця. Цукерка Полуниця зіграла з дітками у різні ігри, створювала казку, співала різдвяну колядку, залюбки фотографувалась, а ще дарувала книжки. Допомагала їй у цьому помічниця заступниця директора КП "Фірма "Кінодністер" Наталя Музичук, яка, щоби підтримати подію приїхала на вечір із міста Бучач.

Дорослі у цей час мали змогу поспілкуватись з психологом гештальт-терапевтом Іриною Дмитришин - обговорили важливу тему "вигорання" батьків і як цього уникнути. 

Презентували проєкт "Казковий автомобіль - благодійна акція" заступник міського голови Леонід Бицюра та директор Тернопільської міської центральної бібліотечної системи Світлана Козелко.

Леонід Бицюра: "Ідея акції - зібрати кошти на спеціально обладнаний автомобіль для дітей вихованців Тернопільського обласного навчально-реабілітаційного центру. Усі, хто долучається до акції, купують диск з записом казок за символічну ціну 100 гривень. Отримавши диск - потрібно передати естафету трьом своїм друзям. Такий флеш моб вже допоміг продати більш ніж 500 дисків. Озвучували диск діти саме цього реабілітаційного центру. Запис проводили разом з Оксаною Ратушняк ("Медіалаб" БК "Березіль")  та Надією Шамрик (театральна студія "Мельпомена"). Презентацію проєкту проводили у Тернопільський центральній бібліотеці для дорослих."

Світлана Козелко: "Така співпраця, насправді, взмозі допомогти вже сьогодні дітям стати більш щасливими,  а дорослим - відповідальнішими і добрішими. Ці активні дівчата презентують вже не перший проєкт і наша бібліотечна система завжди іде на зустріч і самі підключаємось".

Майстер клас об'єднав дітей та дорослих.  Провели майстер-клас Ірина Мацко і Мирослава Стульківська. З апельсинових корок, гвоздики, ялинкових гілочок, шишок та компакт-дисків учасники зробили підсвічник, який став у нагоді вже наступного вечора, коли у світі святкували Різдво Христове. 

Ірина Мацко (Цукерка Полуниця): "Велику частину організації та спілкування з дитячим будинком "Малятко" для визначення їх потреб, взяв на себе співорганізатор "Казкового вечора", старший лаборант кафедри теорії і методики олімпійського та професійного спорту ТНПУ, громадський діяч Олександр Хома. Його допомога дуже важлива і діти залюбки спілкуються з ним. Ми усі змогли стати трішки чарівниками, адже це можливо для кожного, хто робить добро. Щиро дякую усім, хто долучився до цього свята і вніс свій вклад у добру справу."

Організатори події: ГО "Творчий простір ОРЕЛІ", ТМО ВТ "Просвіта" ім. Т.Г. Шевченка, Тернопільська міська ЦБС, Креативна студія Ірини Мацко "ІРИска", Гастропаб Natura.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Оксана Гоменюк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews