Що варто знати тернополянам, прикрашаючи ялинки ілюмінацією?

28.12.2019 13:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Іллюмінація додає новорічній ялинці особливої краси та створює у приміщенні казкову атмосферу. Тому, сьогодні українці майже не уявляють собі святкову ялинку без кольорових вогнів на ній.

Проте, нерідко саме неправильно встановлена ілюмінація, або ж її несправність, є причиною пожеж. Тому, рятувальники закликають дотримуватися певних правил, прикрашаючи новорічне дерево гірляндами, зокрема: ілюмінація має бути виготовлена за правил улаштування електроустановок; потрібно переконатися, що ілюмінація справна до того, як розвішати її на дереві; якщо гірлянди несправні – нагріваються проводи, блимають лампочки, ідуть іскри – її треба негайно вимкнути. Також не можна дозволяти дітям самостійно вмикати гірлянди; не залишати ялинку з увімкнутою ілюмінацією без нагляду; якщо використовують електричну освітлювальну мережу без понижуючого трансформатора, на ялинці можуть застосовуватись гірлянди лише з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 Вольт.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews