У Рівному відбулася смолоскипна хода

02.01.2020 08:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: Горинь Інфо

Націоналісти та патріоти Рівненщини відзначили річницю з дня народження Степана Бандери.

1 січня націоналістичні партії та організації Рівного відзначають річницю з дня народження лідера ОУН (р) Степана Бандери. Традиційно вшанування пройшли у форматі смолоскипної ходи.

Вчора активісти ВО «Свобода», Національного корпусу та «Правого Сектору» пройшлися маршем центром міста до вулиці Степана Бандери та поклали квіти до меморіальної дошки Провіднику ОУН.

«Нам є різниця, якою мовою спілкуватися у своїй Богом даній країні, нам є різниця біля якого пам’ятника та на якій вулиці ходити у рідному місті. Якби не українська національна ідеї, то сьогодні ми би йшли маршем вулицями Леніна, Кузнєцова та Московською. Саме через те, що рівнянам не було всерівно якою є наша країна, ці вулиці нині називаються Соборна, Княгині Ольги та Степана Бандери. Нам не байдуже, якою буде наша держава сьогодні і ми докладемо усіх зусиль, аби Україна будувалася саме на українській національній ідеї!» – відзначив заступник голови обласної ради, лідер рівненських «свободівців» Олексій Бучинський.

«Сьогодні ми вшанували пам‘ять не лише великого Провідника, а й інших борців за вільну Україну. Таких як Хмельницький, Коновалець, Шухевич, Бульба-Боровець, Небесна сотня та полеглих ветеранів на війні, котра триває і сьогодні. Ці персони мають для нас величезне значення і про них ми будемо розказувати своїм дітям та онукам. І коли нас в чергове критикують «експерти» з новоріним похміллям і вимазаним обличчям від салату, то нехай запитають у себе: «А завдяки кому вони мають можливість спокійно їсти, пити, спати, працювати і жити у вільній демократичній країні під назвою Україна?» Націоналісти та патріоти ніколи не втомлюються боротись за збереження української державності і не ведуться на пафосні розмови чиновників та Президента. І нам є різниця, на якій вулиці ми будемо гуляти з своїми коханими жінками та дітьми. І це 100% не будуть вулиці ватутіна, сороса, мотороли чи сивохо!» – наголосив один з керівників Національного корпусу Дмитро Зварич.

111 років з Дня уродин. Най жиє Степан Бандера і Його Сини! Рівне. Все буде Україна!!!
 
Опубліковано Віктором Суходольським Середа, 1 січня 2020 р.

За матеріалами https://horyn.info


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Горинь Інфо