У Тернопільській університетській лікарні провели унікальну операцію

02.01.2020 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

До Тернопільської університетської лікарні доправили жінку з рідкісним діагнозом – тромб грудного відділу аорти. Таких випадків в Україні близько сотні, та лише одиниці проведених успішних операцій. Проте, тернопільські лікарі наважилися на проведення операції.

Для того щоб прооперувати 45-річну тернополянку залучили дві бригади хірургів.

«Сама процедура операції була нестандартною. Адже жінка невеликого зросту, з невеличкими судинками, тому звичайним шляхом через стегно, так як прийнято, це зробити не вдавалося. Власне, тому й залучити ще одну бригаду судинних хірургів, робота яких полягала у забезпеченні зручного доступу для проведення стент-графту. Загалом, вся операція проходила у кілька етапів», — пояснює завідувач відділення інтервенційної радіології Богдан Маслій.

Оскільки операція була ризиковою, то для того щоб збільшити шанс на успіх необхідно було отримати стент-графту (металевий каркас), який був у Чернівецькому кардіодиспансері. Проте, лікарям вдалося домовитися передачі між двома лікувальними закладами та отримали цей пристрій і успішно його імплантувати

«Основне – це командна робота. Якщо всі працюють злагоджено, одним механізмом, тоді є результат. У випадку з нашою пацієнткою цей результат – успішний. Сьогодні вона почувається добре і її життю нічого не загрожує», – додає Богдан Маслій.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews