Тернопільщина: утворилася Чортківська міська об'єднана територіальна громада

03.01.2020 15:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Згідно з затвердженим Тернопільською обласною радою перспективним планом формування територій громад в області, Чортків став міською об’єднаною територіальною громадою. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

Так, ще наприкінці 2019-го року, 24 грудня депутати Чортківської міської ради, спираючись на позитивні висновки керівництва Тернопільської ОДА, прийняли рішення підтримати проєкт про надання згоди на добровільне приєднання до міста Чорткова Бичківської (с. Бичківці), Білівської (с. Біла), Росохацької (с. Росохач) і Скородинської (с. Скородинці) сільських рад Чортківського району. Також, згідно з планом до громади повинні були увійти ще села Горішня Вигнанка та Пастуше. Втім, оскільки Горішньовигнанський сільський голова наклав вето на рішення депутатів сільської ради про приєднання до Чорткова, до складу громади не змогли увійти й мешканці села Пастуше.

Наразі, після створення міської об’єднаної територіальної громади, 2 січня, провели зустріч керівництва Чортківської міської ради, Чортківської районної державної адміністрації, сільських голів вищеперелічених сіл, керівників структурних підрозділів міської ради та РДА. На зустрічі обговорювали подальші кроки для розвитку громади, зокрема: про функціонування галузі освіти, культури, соціального забезпечення, передачу установ – шкіл, садочків, клубів на баланс Чортківської міської ради, розв'язання фінансових проблем тощо.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews