Тернопільщиною поширюються небезпечні віруси

06.01.2020 23:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

Грип А поширюється на Тернопільщині. В обласному лабораторному центрі зафіксували п’ять випадків цього захворювання. ГРВІ виявили минулого тижня у трьох тисяч жителів краю.

Грип небезпечний наслідками, – наголошують лікарі. Відтак при перших ознаках хвороби радять звертатися до лікувальних закладів.

«Циркуляцію збудника грипу А ми виявили кілька тижнів тому», – наголошує лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Надія Годована. Відтак збільшення кількості хворих на грип в регіоні була прогнозованою. «Активність вірусів знаходиться на неепідемічних рівнях. Звітного тижня було зареєстровано близько трьох тисяч хворих на ГРВІ. Також визначено циркуляцію грипу А. У вірусологічній лабораторії проведено дослідження матеріалу від хворих на збудники гострих респіраторних інфекцій та грипу. Методом ПЛР виявлено фрагменти ДНК аденовірусу, фрагменти РНК парагрипу 1 типу та грипу А».

За прогнозами епідеміологів, у цьому епідсезоні циркулюватиме чотири збудники грипу. У зоні ризику – діти до п’яти років, які ще не стикалися з новими збудниками грипу; люди з ослабленим імунітетом, хронічними захворюваннями, краяни пенсійного віку. За словами фахівців, різкий ріст захворюваності ймовірний наприкінці січня, коли завершаться шкільні канікули, пише “ЗЗ”.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем