«Релігійні протистояння»:на Тернопільщині люди не змогли поділити церковний дзвін

08.01.2020 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

 

У селі Стінка Бучацького району під час святкування Різдва Христового продовжилися міжконфесійні протистояння між громадою села. Такі суперечки виникають уже не вперше. Так, цього разу люди не змогли поділити церковний дзвін.

Як повідомляє поліція, правоохоронці не допустила порушень громадського порядку, а за фактами звернень громадян триває перевірка.

«Наряди поліцейських були наближені й до місць масового відпочинку. Задокументовано два випадки хуліганства. Також правоохоронці стежили за безпекою на дорогах. У період з п’ятого по сьоме січня було складено вісім адміністративних протоколів щодо осіб, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння», — розповідає начальник відділу охорони публічного порядку управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Степан Савик.

До слова, на період різдвяних свят залучили понад 650 поліцейських. Аби запобігти конфліктним ситуаціям, особливу увагу було приділено 22 населеним пунктам, де проводилися почергові богослужіння та 26 громадам, де відбувся перехід до Православної церкви України.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews