Митрополит Василій відслужив подячну Архиєрейську Різдвяну літургію у Великих Гаях

09.01.2020 11:43   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

У Великогаївській церкві Пресвятого Ісусового Серця з нагоди 31-річчя виходу церкви з підпілля, відбулась різдвяна Архиєрейська Божественна подячна літургія.

За доброю українською традицією гаївчани зустріли Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка на початку села хлібом. Привітав Владику очільник Великогаївської ОТГ Олег Кохман. Біля Великогаївського ЦНАПу Митрополита зустрічали колядками працівники сільської ради, парафіяни з церковними хоругвами, школярики місцевої школи. Згодом урочиста процесія рушила до храму.

На порозі церкви довгоочікуваних гостей зустрічали отець Володимир Хома, парафіяни. Довкола панувала особлива святкова атмосфера, яка притаманна тільки цьому величному світлому святу - святу народження маленького Ісусика. У відправі священної Літургії взяли участь митрат отець Андрій Говера, митрат отець Роман Гриджук, отець Григорій Хома, отець Володимир Хома та Отець Роман Гриджук (молодший). А ще був присутній гість з Італії отець дон П'єрро.

Тепло і по-батьківськи звернувся до присутніх у проповіді владика Василій: подякував усім, хто був причетний до відродження Великогаївського храму, зокрема - отцю Володимиру Хомі. Владика благословив усіх, а окремо тих, хто має імена Марії та Йосипа. Церковні піснеспіви доповнили різдвяні колядки, а ще - урочисте виконання Многоліття. Воістину: "Все нам сьогодні радістю наповнилося...". Дай, Боже, щоб цю радість, радість Ісусового Світла, ми зберегли і не розгубили... Христос народився! Славімо Його!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Борис Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews