У Великогаївській громаді відбувся фестиваль вертепів та колядок (Фото)

12.01.2020 13:13   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Дитячий фестиваль вертепів та колядок «Різдвяна зірка над вертепом засіяла» у Великогаївській ОТГ вже став доброю традицією і відбувся учетверте. Благословив свято отець Роман Гриджук. Привітав гостей та учасників фестивалю очільник громади Олег Кохман.

На сцені місцевої школи вертепували  учні з довколишніх сіл, які входять до складу Великогаївської громади. Відкрили вертепний фестиваль юні «актори» із Застав’є. Після них були наймолодші – школярики із Грабовця. Своєю запальною піснею, де є такі слова «Дзінь-дзелень, весело співаймо, Бога прославляймо» – зірвали шквал оплесків. Баворів, Кип’ячка, Білоскірка, Красівка, Дичків, Застінка, Товстолуг, Великі Гаї – презентували неповторні вертепи. Кожний з них чимось вирізнявся: хтось чудовими костюмами (особливо Білоскірка), хтось креативною грою, сценарною новизною (Великі Гаї), хтось – щирим піснеспівом. Але всі разом створили яскравий вертепний калейдоскоп святочного дійства. Потішили своєю майстерністю учасники  танцювального ансамблю громади «Первоцвіт» (середня і старша групи, керівниця – талановита і працелюбна Марія Квятковська): «Різдвяний рок-н-рол» та «Щедрівонька».

Думка членів журі була одностайною: І місце – у вертепу клубу Великих Гаїв, ІІ – у вертепу клубу села Кип'ячка, ІІІ- Застінка. До слова. Учні Кип’ячки  вперше стали учасниками цього фестивалю. Нещодавно мешканці цього села приєднались до Великогаївської ОТГ. Учасники фестивалю, діти воїнів АТО, діти з особливими потребами – всі вони отримали «солодкі» подарунки.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews