Одному з постраждалих від вибуху на Тернопільщині хлопців погіршало

13.01.2020 08:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: ТГН

Журналісти тим часом намагалися зрозуміти, чи можна було запобігти трагедії.

Одному з хлопців, які постраждали під час вибуху в сільському клубі на Тернопільщині, стало гірше і його перевели в реанімацію. Від дня трагедії в Угринові минув рівно тиждень, і нині стало відомо, що вибуху можна було уникнути, якби дорослі поставилися належним чином до своїх обов’язків.

Восьмеро дітей прикуті до лікарняних ліжок, цілий тиждень їх по черзі оперують медики. Хлопці вибігали з палаючого клубу, наче живі смолоскипи: на них горів одяг. У всіх опіки голови та обличчя. Аби зрозуміти, чому сталася трагедія, ТСН їде на місце вибуху. Завідувачка клубом, що вибухнув, Мирослава Гева запевняє, що була з дітьми, коли вони збиралися на репетицію вертепу: “Прийшла, подивилася, що не всі були, і я ще вийшла на двір і побігла в туалет”. Вона божиться, що вийшла перед самим вибухом і запаху газу, який накопичувався кілька годин у її ж кабінеті, не відчувала: “В мене була нежить”.
Відео Одного із постраждалих від вибуху газу на Тернопільщині підлітків перевели до реанімації

Одному з хлопців, які постраждали під час вибуху в сільському клубі на Тернопільщині, стало гірше, тому його перевели до реанімації. Від дня трагедії в Угринові минув рівно тиждень, тоді в селі вибухнув газ, і восьмеро підлітків із глибокими опіками опинилися в лікарні. Про причини трагедії дізнавалася ТСН.
Одного із постраждалих від вибуху газу на Тернопільщині підлітків перевели до реанімації

Потерпілі ж хлопці кажуть, що жінки з ними не було. Миколка ходив до неї додому за ключами – до клубу діти потрапили самі. Батьки обурюються: якби завклубом була разом з хлопцями впродовж цих 50 хвилин, то могла б відчути запах газу і підняти тривогу, але цього не сталося. Вибух прогримів біля 18:00. За кілька годин до цього бригада газовиків підводила паливо до сільради – це сусідня будівля, яка розташована від клубу за 20 метрів.

Батько одного з потерпілих Василь Шевчук показує, де під землею проходить газова труба. Чоловік живе поруч, усі роботи бригада робила на його очах. Він каже, цю трубу між клубом і сільською радою проклали більше п’яти років тому, від неї йшло два розгалуження до будівель. Для підтвердження показує фото стояка на фасаді клубу. Але коли прийшли гроші на підведення газу – труби на стіні уже не було, тож паливо з відрізаного розгалуження йшло просто під клуб і якимось чином заповнило його.
Фотогалерея На Тернопільщині стався потужний вибух у сіському клубі – восьмеро поранених

Майстер бригади “Підгайці газ”, яка працювала в той день, виправдовується – про розгалуження труби нічого не знала. “Нам ніхто не повідомив про те, що там стояк чи вкрали, чи поламали. Хоть би повідомив – ми б, може, звертали увагу на це”, – каже Галина Катерняк. На запитання, чому ж підводили газ, не глянувши навіть на проєктну документацію – майстер мовчить. Натомість жителі Угринова стверджують, що газовиків попереджали про розгалуження просто під час робіт, але вони не дослухалися.
Читайте також:

“Нічого не усвідомлюєш – просто біжиш”. Постраждалий від вибуху у сільському клубі підліток розповів про трагедію

Вплинути на бригаду могла б завідувачка клубу, яка знала про зникнення стояка. Чому ж промовчала – невідомо. Як і те, хто саме відрізав трубу. Кримінальну справу через вибух газу поліція порушила одразу, правоохоронці призначили вісім судово-медичних експертиз і одну вибухотехнічну. Лише після їхніх результатів там готові будуть говорити про причини трагедії.

Як повідомлялося, восьмеро школярів, які постраждали під час “Діти вибігали з криками”. Очевидці розповіли подробиці пожежі у сільському клубі на Тернопільщині “Діти вибігали з криками”. Очевидці розповіли подробиці пожежі у сільському клубі на Тернопільщиніпожежі в сільському клубі Тернопільській області, перебувають в обласній дитячій лікарні з опіками. Вибух з подальшим загорянням стався саме у той момент, коли вони репетирували різдвяну виставу. Лікарі називають стан постраждалих тяжким, але стабільним. Стан постраждалих хлопчиків під час вибуху в сільському клубі на Тернопільщині покращився – медики Стан постраждалих хлопчиків під час вибуху в сільському клубі на Тернопільщині покращився – медикиЗдати кров для восьми хлопців, які обгоріли під час вибуху газу, виявили бажання і рідні, й звичайні пересічні громадяни, які не залишилися осторонь трагедії.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТГН