«Ситуація стабільна та контрольована»: у Тернополі розповіли про стан захворюваності на пневмонію

14.01.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі стан захворюваності на ГРВІ та грип нижче порогових показників. Про це повідомили під час конференції, яка відбулася 14 січня, щодо ситуації із захворюваністю.

Як зазначає начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак, ситуація з пневмонією є стабільною та контрольованою. Показники захворювання не перевищують тогорічних. Так, захворюваності на ГРВІ становить лише 64,6% (440 випадків на 100 тис. нас.) від орієнтовного розрахункового показника визначення низького рівня початку епідемії (він становить 681 випадок).

«Станом на сьогодні стан захворюваності на ГРВІ та грип у Тернополі нижче порогових показників. Це означає, що ситуація стабільна та контрольована, зважаючи на зимовий період», — додає Василь Даньчак.

Не зважаючи на низький рівень захворюваності, у Тернополі високий рівень госпіталізації. На разі, у міській лікарні №2 у денному стаціонарі знаходяться 36 хворих з пневмоніями. Основна причина такої великої кількості госпіталізованих є те, що хворі потрапляли у стаціонар уже на 5-7, а іноді і на 10-ту добу після початку захворювання уже з ускладненнями. Тому, медики закликають не займатися самолікуванням, а зразу звертатися до свого сімейного лікаря.

До слова, для того щоб оперативно реагувати у місті створили оперативний штаб під головуванням начальника відділу охорони здоров'я міської ради Василя Даньчака. У штабі будуть вивчати потенційну загрозу поширення пневмонії, забезпечуватимуть інформування населення про необхідність звертання до лікарів на ранніх стадіях хвороби.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews