Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Відтепер іспити на право керування транспортним засобом супроводжуватиме відеофіксація

15.01.2020 20:12   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Процедура складення практичного іспиту на право керування відтепер стала більш прозорою та допоможе зменшити корупційну складову: перебіг екзамену почнуть фіксувати за допомогою технічних засобів контролю, що встановлюватимуться в кожному екзаменаційному авто.

Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС: наприклад, у 2019 році  на Рівненщині було вперше видано 16834 посвідчень водія, а в Україні загалом ця цифра сягає  415649.

«Нововведення допоможе уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі непорозумінь кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту», - зазначив заступник начальника  регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області Віктор Залюбовський.

Зазначимо,  що в усіх сервісних центрах МВС України навчальні автомобілі будуть оснащені камерами, які фіксуватимуть дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні.  Нині ж закуплено 440 таких приладів, серед яких 11 мобільних приладів відеофіксації функціонуватимуть у сервісних центрах МВС в Рівненській області.

Нині система працює у тестовому режимі. Строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становить 10 діб, проте, у майбутньому  планується збільшити строк зберігання відео.

Незабаром відеофіксація іспитів буде  обов’язковою, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопущення до складення практики.

Отримати додаткову інформацію та проконсультуватися можна за телефоном (0362)-67-02-07або в повідомленнях на Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС. Дізнатися новини сервісних центрів MBC – на сайті hsc.gov.ua.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews