У Тернополі виявили «бізнес» з підробки документів

16.01.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі виявили угрупування, яке масово виготовляло підроблені документи. Такий незаконний бізнес мав свої філії у декількох областях України. Зокрема, спільники працювали на території Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Київської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Одеської областей.

Як повідомляють в поліції, організував «бізнес» уродженець Запоріжжя. Він у власному будинку облаштував підпільний цех з виготовлення документів. У спільники взяв ще сімох осіб, серед яких як українці, так і представники ромської національності та Молдови. Згодом, в інтернеті вони розмістили оголошення про виготовлення документів, а саме: посвідчень водія, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, паспорти громадянина України, ID-картки, дипломи про освіту, медичні довідки для водіїв, а також номерні знаки.

Усі учасники угрупування виконували чітко свої функції — один приймав замовлення, інший оформляв та обробляв усю інформацію у фотошопі, ще один фахівець виготовляв посвідчення. Після чого готові документи замовлення розсилали поштою, де клієнти одразу розраховувалися за роботу.

«"Бізнесмени" на високоякісній оргтехніці, а також використовували плівку з захисними голографічними елементами. Відрізнити підробку від оригінального документа було фактично не можливо», — каже т.в.о. начальника Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки України Олександр Мерен.

В результаті спецоперації вилучили комп'ютерну техніку, голографічні взірці, пластикові картки, бланки, мобільні телефони та сім-картки. Також, оперативники опрацьовують документи з переліком клієнтів-замовників.

Двом затриманим суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Щодо інших трьох учасників злочинного угрупування ведуться судові слухання.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews