Міжнародний аеропорт «Рівне» має стати основою майбутнього технократичного хабу

17.01.2020 08:43   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: rivne.one

Міжнародний аеропорт «Рівне», за планами обласної адміністрації, має стати основою майбутнього технократичного хабу на Рівненщині.

Кілька днів тому очільник області зробив крок назустріч реконструкції аеропорту - відбулося підписання меморандуму з представниками потужної китайської корпорації, пише сайт rivne.one

На Міжнародний аеропорт “Рівне” чекає значне оновлення, повідомив голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль на своїй сторінці у Facebook.

Так, мова йде про налагодження співпраці аеропорту з китайською корпорацією POWERCHINA. Це - одна з найбільших китайських корпорацій.  

В меморандумі йдеться про реконструкцію летовища в Рівному. Віталій Коваль зазначає, наскільки важливою є така співпраця, адже реконструкція летовища дасть змогу запустити роботу аеропорту у Рівному. До того ж, це - залучення додаткових інвестицій в область, що зробить Рівненщину привабливішою для інвесторів. А ще - це великий крок уперед, назустріч перетворенню Рівненщини в технократичний хаб.  

Зазначимо, що корпорація POWERCHINA - це потужна корпорація в Китаї, яка налічує понад 250 тисяч працівників. Сьогодні це - одна з п’ятірки найбільших корпорацій в Китаї, яка спеціалізується на створенні великих інфраструктурних об’єктів в сотні країн нашої планети.  

У пошуках інвесторів для Міжнародного аеропорту “Рівне” допомагала Агенція державно-приватного партнерства при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Меморандум про залучення інвестицій в аеропорт було підписано ще в листопаді минулого року. 

Сьогодні вже є значний попит на польоти за кордон, наприклад, у Польщу (Вроцлав та Варшава). Співпрацювати з аеропортом готові декілька авіаперевізників, однак тільки за умови, що летовище приведуть до порядку. Для цього і потрібні інвестиції.  

За матеріалами https://rivne.one 

 
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivne.one