Укрпошта вводить в обіг марку до Дня пам’яті кіборгів

17.01.2020 10:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

З нагоди Дня пам’яті українських воїнів, які протягом 242 днів боронили Донецький аеропорт, Укрпошта 22 січня вводить в обіг поштову марку “Вони вистояли! Не витримав бетон!”. Про це повідомляє пресслужба національного поштового оператора.

Пише https://uain.press

“Укрпошта зображає на марках усі найважливіші знакові події України, зокрема з 2014 року видаються марки, присвячені українській армії, а цього разу – героїчним захисникам Донецького аеропорту”, – йдеться у повідомленні.

null
 

Автор марки – графік Андрій Єрмоленко. Тираж – 130 000 примірників. Коштуватиме така поштова марка 9 гривень. До неї також випустили конверт “Перший день” та виготовили штемпель спецпогашення.

Урочиста церемонія спецпогашення відбудеться 22 січня в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

У 2018 році Національний банк України ввів у обіг пам’ятну монету номіналом 10 гривень, присвячену подвигу, мужності та звитязі захисників Донецького летовища. На аверсі монети зображено дві чоловічі руки зі зброєю різних епох, які символізують захисників України. А також розміщений уривок із пісні “За Україну, за її волю”: “За честь! За славу! За народ”.

За матеріалами https://uain.press


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews