Київстар та Мінцифра співпрацюватимуть у сфері цифрової грамотності

18.01.2020 16:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Компанія Київстар вже працює над проєктом мобільної грамотності для людей старшого покоління «Смартфон для батьків».

Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та президент Київстар Олександр Комаров підписали меморандум про співпрацю задля реалізації програми з підвищення рівня цифрової грамотності українців.

Зокрема, Мінцифра та Київстар планують об’єднати зусилля у таких напрямах:

  • Створення сприятливих умов та розповсюдження навчальних матеріалів для поширення цифрових навичок та мобільної грамотності серед населення;
  • Підвищення рівня обізнаності батьків щодо ризиків, які підстерігають на їхніх дітей в інтернеті;
  • Покращення рівня цифрових компетенцій українських підприємців;
  • Розповсюдження технологічних рішень для ефективного ведення бізнесу.

«Розвиток цифрової грамотності серед населення – один із ключових напрямів роботи Мінцифри. Нашою метою є не лише спрощення взаємодії українських громадян із державою за допомогою сучасних технологій, а й створення комфортних умов для підприємництва. Ще одна наша ціль – зробити все можливе, аби захистити українських дітей від загроз, що приховує в собі інтернет, зокрема – соціальні мережі. Тому обмін досвідом та компетенціями з найбільшим оператором мобільного зв’язку в Україні є надзвичайно важливим для нас. Ми вдячні компанії Київстар за допомогу в реалізації цього та інших важливих проєктів Мінцифри», – розповідає Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації.

Компанія Київстар вже працює над рядом ініціатив в цих сферах, зокрема над проєктом мобільної грамотності для людей старшого покоління «Смартфон для батьків».

«Київстар, як технологічний лідер, постійно працює над впровадженням сучасних інструментів для ведення бізнесу в країні та приділяє значну увагу розвитку мобільної грамотності в українському суспільстві. Наша мета – забезпечити не лише доступ населення до якісного мобільного інтернету, а й навчити необхідним цифровим навичкам, які дозволяють всім жителям України розвивати бізнес, легко отримувати послуги від держави та спілкуватися з рідними та близькими в будь- якій точці світу. Тому ми підтримуємо проєкти Міністерства цифрової трансформації  та вбачаємо великий потенціал у співпраці держави та великого бізнесу задля розвитку суспільства», – коментує Олександр Комаров, президент компанії Київстар.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews