75 людей за 4 дні на Тернопільщині підхопили вітряну віспу

20.01.2020 23:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

75 людей за 4 дні на Тернопільщині підхопили вітряну віспу. Такі результати моніторингу рівня інфекційної захворюваності, який проводять фахівці обласного лабораторного центру МОЗ України. За їхньою інформацією, 13 січня цю інфекцію виявили у 12 осіб, 14 січня у 36 людей, 15 січня було 12 випадків виявлення цієї інфекції та 16 січня – 15 випадків.  

За словами лікарів лабораторного центру, за даними дослідженнями, зі 100 вакцинованих проти вітряної віспи дітей, приблизно 90%-95% не підхоплять цей вірус. Решта 5% якщо захворіють, то у легкій формі. Вакцина може діяти досить тривалий термін – від 10 до 20 років. Тому медики радять вакцинуватися.

Вітряна віспа – це вірусне захворювання, яке є різновидом герпесу. Найчастіше ним хворіють діти. Передається повітряно-крапельним шляхом. Ознакою захворювання є загальна інтоксикація. Основні симптоми вітряної віспи – це підвищення температури, у більшості випадків не значне, слабкість та озноб, втрата апетиту, на певних ділянках тіла можуть виступити ненадовго червонуваті плями, першіння в горлі.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews