Я не зможу утримувати дитину на зарплату 36 тисяч гривень, - Міністерка освіти і науки Ганна Новосад

21.01.2020 14:34   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: pravda.com.ua

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад поскаржилася на "неконкурентну" зарплату в 36 тисяч гривень, на яку вона, якщо захоче дитину, не зможе її утримувати.

«Наразі моя зарплата на руки у середньому становить 36 тис грн, це на 10 тис грн менше, ніж я мала на посаді керівника директорату Міносвіти. Мені цього вистачає, щоб нормально прожити. Я маю власне житло, службовий автомобіль, у мене немає часу ходити в кіно. Але якщо ви мене запитаєте, чи влаштовує мене це, як молоду людину, яка має думати про своє майбутнє, про заощадження, про пенсію, то безперечно цього не вистачить...

Також у мене зараз немає сім'ї. В якийсь момент я захочу мати дитину, а на таку зарплату я її не зможу утримувати. А я не готова піти на ситуацію, коли хтось утримуватиме мене, я повинна сама мати конкурентну зарплату. Тому настане час, коли я просто не зможу жити в Києві на таку зарплату, і це буде рішення, яке потрібно буде усвідомлено приймати», - розповіла Ганна Новосад в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, Міністр юстиції Денис Малюська казав, що його не влаштовує зарплата 17 тисяч гривень і він не виключає перехід на іншу роботу.

За матеріалами https://www.pravda.com.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pravda.com.ua