Три опорні навчальні заклади планують цьогоріч створити на Рівненщині

22.01.2020 10:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
 

Три опорні навчальні заклади планують цьогоріч створити на Рівненщині, а до 2023 року - ще 16.

Про плани розбудови опорних шкіл розповіли під час брифінгу перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та начальник управління освіти і науки ОДА Григорій Таргонський.

«Рівненщина – флагман у створенні опорних шкіл та єдина область, яка виконує нормативи Уряду щодо розвитку мережі. За перспективним планом до 2023 року заплановано створити ще 16 опорних закладів з 38 філіями», - повідомив Григорій Таргонський.

На сьогодні в області функціонує 27 опорних шкіл із 64 філіями, де навчається понад 13 тисяч учнів. Рішення про створення таких закладів приймають місцеві ради.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін наголосив, що розвиток опорних шкіл – пріоритет для області. Адже діти мають навчатись у великих, добре оснащених школах, де працюють  висококваліфіковані вчителі. Тому для організованого підвезення дітей до таких закладів продовжать закупляти шкільні автобуси. Також розвиватимуть  інфраструктуру, зокрема, дороги будуватимуться  насамперед  до опорних закладів.

На сьогодні до навчальних закладів в області підвозять 99,5% дітей, які цього потребують. Для опорних шкіл використовуються 34 шкільні автобуси.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews