«Українське військо»: у Тернополі презентували виставку до Дня Соборності України

22.01.2020 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

До Дня Соборності України у Тернопільську обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку «Українське військо: 1917–1921».

У презентованій експозиції розповідається про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-1921 років. Так, організатори планують вшанування пам’яті та відновити  міліарні традиції.

«Символічно, що відзначення в області 101-ої річниці проголошення Акту Злуки ми починаємо з виставки, присвяченої українському війську, бо саме наші військові, впродовж багатовікової історії України, стояли і стоять на сторожі незалежності та територіальної цілісності держави», - сказав, відкриваючи експозицію, начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей облдержадміністрації Ігор Кульчицький.

До слова, виставку підготував Український інститут національної пам’яті

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews