Новорічні ялинки на рівненське сміттєзвалище не потраплять

22.01.2020 16:42   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: 7dniv.rv.ua

Минули новорічно-різдвяні свята, тож люди активно ховають штучні ялинки до наступного року, а "живі" деревця виносять на смітник. Проте, на сміттєзвалище ялинки не потраплять, а послужать для доброї справи.

Пише "Сім днів".

Як відомо, вже кілька років поспіль новорічні ялинки зі сміттєвих майданчиків забирають комунальники. Їх використають для опалення.

«Збором та переробкою таких ялинок займаються спеціальні робочі групи, – пояснив заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький. – За Трестом зеленого господарства закріплений мікрорарайон «Північний», за спецкомбінатом – «Ювілейний», за міськшеу – центральна частина міста. У них є спеціальні дробарки, які подрібнять новорічні дерева на тріску. Її використають як пальне для котелень комунальних підприємств. Вони уже 5 років працюють на альтернативному паливі, газу не використовують».

Центральну ялинку демонтували 21 січня. Електрогірлянди передали на зберігання в міськсвітло, а деревину – в Трест зеленого господарства. Тонші гілки подрібнять на тріску, а ділову деревину використають для ремонту лавок у місті.

Автор: Наталія НИРКОВА

Джерело: https://7dniv.rv.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7dniv.rv.ua