У Тернополі до Дня Соборності України відбулася спільна молитва за Батьківщину (Фото)

24.01.2020 11:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Голос

У День Соборності України у понад двадцяти містах країни за ініціативи «Асоціації жінок України «Дія» відбулася всеукраїнська акція “Молитва за Україну” . В Тернополі до її організації долучилися членкині місцевого осередку цього громадського об’єднання. В організації дійства посприяв і заступник міського голови Леонід Бицюра.

Захід мав на меті нагадати громадянам про важливість цього дня та об’єднати громадян у спільному зверненні до Всевишнього. Тож 22 січня на майдан Волі зійшлися не лише пересічні мешканці міста, а й священники Православної та Греко-Католицької Церков,  активісти, представники влади і громадських організацій.

До акції також приєдналися учасники хору імені І Кобилянського, члени соціальної ініціативи “Єднання поколінь”, викладачі та студенти Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола та Тернопільського національного економічного університету. Завдяки цій події, зазначає голова Тернопільського осередку «Асоціація жінок України «Дія» Ольга Шахін, заради єдиної цілі і з любові до Батьківщини згуртувалися люди різного віку, статусу, а також віряни та священнослужителі двох конфесій.

Присутні промовили “Отче Наш”, відтак отці відправили молебень, згадавши загиблих захисників і попросивши в Бога опіки для тих воїнів, які зараз стоять на сторожі миру. Під час акції люди спільно з хористами заспівали церковний гімн Батьківщини “Молитва за Україну”, відомий також як “Боже великий, єдиний, нам Україну храни”.

Ще одним щемливим моментом дійства став виступ семирічної Вікторії Трікоз.

— Мама цієї талановитої дівчинки написала мені у соцмережі й розповіла, що донька дуже хоче виконати на цьому заході “Молитву за Україну”. Коли Віка взяла в руки мікрофон і почала співати, понад двісті учасників акції взялися за руки. Це була настільки трепетна, хвилююча митєвість, що на очі наверталися сльози, — згадує Ольга Шахін.

Завершилася “Молитва за Україну” виконанням Державного Гімну України.

Фото: ФБ Ольги Шахін


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос